Korpa (0)

Vaša korpa je prazna

Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja i prodaje

 

Na osnovu odredbi definisanih čl.13, čl.27, čl.28, čl. 29, čl.30, čl.31, čl.34, čl.50, čl.51, čl.52, čl.53, čl.54, čl.56 Zakona o zaštiti potrošača („Sl.Glasnik RS“ br.62/2014, 6/2016-dr.zakon I 44/2018-dr.zakon) ZTKR Konfekcija Elipsa Kraljevo, svoje poštovane kupce koji robu kupuju putem internet sajta www.elipsa.rs 

 

O B A V E Š T A V A


1.    Prodaja robe putem internet sajta www.elipsa.rs obavlja se u okviru registrovane delatnosti ZTKR Konfekcija Elipsa Kraljevo, Radnički bataljon 22 36000 Kraljevo 036 373-765 PIB _101258096

2.    Osnovna obeležja svih naših artikala sa svim pripadajućim deklaracijama mogu se naći na sajtu www.elipsa.rs

3.    Prema Zakonu o zaštiti potrošača („Sl.Glasnik RS“ br.62/2014, 6/2016-dr.zakon I 44/2018-dr.zakon) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.elipsa.rs smatra se prodajom na daljinu.

4.    Ugovor o prodaji na daljinu možete preuzeti: Ugovor o prodaji na daljinu

5.    Svi proizvodi koji se prodaju putem internet sajta www.elipsa.rs poseduju svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji svakog pojedinačnog proizvoda, a u skladu sa svim relevantnim zakonima Republike Srbije.

6.    Saobraznost robe ugovoru se utvrđuje isključivo prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom deklaracijom svakog pojedinačnog proizvoda.

7.    Prodajna cena robe naznačena je uz svaki artikal na način kako to propisuju zakoni Republike Srbije.

8.    Svi proizvodi koji imaju posebna svojstva ili mane, takođe i oni proizvodi koji su na posebnim sniženjima ili akcijama će biti jasno označeni sa naznačenom cenom svakog pojedinačnog proizvoda kako to propisuju zakoni Republike Srbije. Periodi trajanja promotivnih i/ili akcijskih sniženja će biti adekvatno naznačeni.

9.    Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, tako da ne moraju uvek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora ili prikaza na mobilnom uređaju, ne možemo garantovati potpunu jednakost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici (potrošači) vide na ekranu svog monitora ili mobilnog uređaja. Molimo Vas da imate u vidu da u takvim slučajevima reklamacija nije opravdana.

10.  Elipsa Dokumentacija PDF možete pogledati ili preuzeti sledeću dokumentaciju koja Vam daje osnovne informacije koje štite Vaša prava u postupcima kupovine online: Podaci o trgovcu, Obrazac Izjava o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorije, Pravo na odustajanje - postupak, Pravo na odustajanje - zakonska regulativa, Reklamacioni list, Ugovor o prodaji na daljinu, Uslovi korišćenja i prodaje, Politika privatnosti. Ukoliko želite da kupujete u našoj online prodavnici ili samo da se registrujete molimo da nakon što se upoznate sa Vašim pravima pošaljete potvrdu da ste ista pročitali i da ste saglasni sa navedenim u njima klikom u odgovarajućim poljima na našem sajtu.

11.    Našu online prodavnicu možete da posetite i u njoj obavite željenu kupovinu kao Registrovani korisnik ili kao Gost. Sa postupkom registracije se možete upoznati OVDE.

12.    Modna kuća Elipsa sa posebnom pažnjom obrađuje i koristi lične podatke koje ste nam dostavili, a u skladu sa politikom privatnosti sa kojom se možete upoznati OVDE.

13.    Prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzmate obavezu kupovine i plaćanja poručene robe.

14.    Sve Vaše kupovine na online sajtu Modne kuće Elipsa možete platiti na jedan od sledećih načina:

- Plaćanje platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu.

- Plaćanje pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, isključivo za kupovinu i isporuku na teritoriji Republike Srbije.


15.    Kupovine uz posebne cenovne pogodnosti i/ili uz posebne prodajne podsticaje (nagradne igre, akcijska prodaja i slično), obavlja se u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.elipsa.rs

16.  Troškovi dostave iznose fiksno 550,00 dinara po cenovniku kurirske službe (D Express).

Za kupovine čiji je iznos veći od 8000 dinara, troškove dostave snosi Elipsa.

17.  Kupljenu robu isporučujemo na teritoriji Republike Srbije putem kurirske službe D Express.

Za sve teritorije izvan granica Republike Srbije isporuka nije moguća.

18.    Proizvode kupljene putem online prodavnice www.elipsa.rs možete platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke ili platnim karticama za kupovinu i isporuku na teritoriji Republike Srbije.

19.    U svakom trenutku imate pravo da odustanete od ugovora na daljinu, pre ili nakon prijema robe. Sa Vašim zakonom zagarantovanim pravima možete da se upoznate OVDE. Postupak je definisan OVDE potrebno je samo da nam dostavite obrazac koji možete da preuzmete OVDE

20.    Ukoliko nakon prijema proizvoda isti ne želite da zadržite, imate pravo na odustanak od ugovora u roku od 3 dana, slanjem upita na info@elipsa.rs ili na broj +381604068661. U slučaju odustanka od ugovora, imate pravo na povraćaj novca u skladu sa procedurom za povraćaj sredstava. Slanje modela možete izvršiti bilo kojom kurirskom službom koja Vama odgovara u roku od 3 dana od datuma kada Vam je poslata adresa za slanje modela nazad u maloprodaju.

21.    Ukoliko u slučaju prijema poručenih proizvoda ustanovite da veličina nije odgovarajuća, imate mogućnost da proizvod zamenite za drugi u odgovarajućoj veličini u roku od 14 dana, slanjem upita na info@elipsa.rs ili na broj +381604068661. Slanje modela možete izvršiti bilo kojom kurirskom službom koja Vama odgovara u roku od 3 dana od datuma kada Vam je poslata adresa za slanje modela nazad u maloprodaju.

22.    Ukoliko nakon prijema poručene robe ustanovite da artikal želite da zamenite za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od prethodno poručenog artikla, možete ga zameniti u roku od 14 dana, slanjem upita na info@elipsa.rs ili na broj +381604068661. Slanje modela možete izvršiti bilo kojom kurirskom službom koja Vama odgovara u roku od 3 dana od datuma kada Vam je poslata adresa za slanje modela nazad u maloprodaju.

23.    Za sve proizvode koje ste kupili putem internet sajta www.elipsa.rs imate pravo da izjavite žalbu, reklamacije ili primedbe u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Postupak rešavanja istih se sprovodi na osnovu odredbi gore pomenutog zakona, kao i odredbi Zakona o trgovini (“Sl.Glasnik RS” br. 53/10, 10/2013). na način koji je definisan za robu kupljenu putem online prodavnice.

24.    Kada imate potrebu da izjavite žalbu, reklamaciju ili primedbu neophodno je da nam pošaljete popunjen obrazac koji možete da preuzmete OVDE

25.    U slučaju kada nismo u mogućnosti da artikl za koji smo prihvatili reklamaciju zamenimo adekvatnim, drugim artiklom, modna kuća Elipsa se obavezuju da Vam izvrši povrat sredstava.

Elipsa je dužna da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio za robu, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac o jednostranom raskidu ugovora s tim da Elipsa može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok ne dostavite dokaz da ste Elipsi poslali robu, u zavisnosti od toga šta nastupa prvo, osim u slučaju kada je Elipsa ponudila da sama preuzme robu.

Kupovinom proizvoda dajete izričitu saglasnost da se povraćaj uplate izvrši na Vaš tekući račun.

26.    Artikli koji su kupljeni u online prodavnici ne mogu se vratiti u naše maloprodajne objekte, već isključivo preko procedure opisane u delu Reklamacije postupak i Pravo na odustajanje.

27.    Uvek nas možete kontaktirati u pisanoj formi na adresu : ZTKR Konfekcija Elipsa, Radnički bataljon 22, 36 000 Kraljevo

28.    Celokupan sadržaj prikazan na web sajtu Modne kuće Elipsa, vlasništvo su Modne kuće Elipsa.

29.    Sve Vaše porudžbine nastale tokom vikenda i praznika, biće obrađene prvog narednog radnog dana.

30. U slučaju da nastupi jedan od definisanih slučajeva više sile sve naše prethodno preuzete obaveze odlažemo za izvestan period vremena. Svi Ugovori preuzeti do toga trenutka ili u trenutku nastupanja stanja „Više sile“ će delimično ili u celosti biti okončani sa strane jedne od učesnika (Vaše ili Elipse). Viša sila podrazumeva stanje rata, nemira, građanskog rata, revolucije, vanrednog ili posebnog stanja funkcionisanja države, štrajka ili generalnog štrajka ključnih infrastrukturnih institucija, obustave isporuke električne energije-telefonskih-internet usluga, prirodnih katastrofa i slično. U slučaju ovakvih posebnih uslova života i rada Elipsa će učiniti sve što je u njenoj moći da razreši sve aktuelne porudžbine, situacije na najbrži mogući način.

Za sva dodatna pitanja ili eventualna razjašnjenja bilo kog od gore definisanih pravila funkcionisanja našeg internet sajta www.elipsa.rs ili Vaših prava kao kupca možete nam se obratiti na jedan od sledećih načina: dopisom koji ćete nam poslati na email info@elipsa.rs , dopisom na adresu ZTKR Konfekcija Elipsa, Radnički bataljon 22, 36 000 Kraljevo ili nas jednostavno pozovite telefonom na broj +381604068661 u periodu od 08:00 - 16:00h svakog radnog dana.

 

Osnovni podaci o firmi:

Firma (pun naziv): ZTKR Konfekcija Elipsa

Poreski identifikacioni broj (PIB): PIB _101258096

Delatnost i šifra delatnosti: 1392 - Proizvodnja gotovih tekstilnih proizvoda osim odeće

Sedište firme (ulica i broj, mesto): Radnički bataljon 22, 36 000 Kraljevo

Broj telefona direkcije: +381 36 37 30 08

Broj telefona online prodavnice +381 60 40 68 661

E-mail direkcija: elipsa@elipsa.rs

E-mail online prodavnica: info@elipsa.rs

Pristupanjem sajtu www.elipsa.rs ili njegovim korišćenjem Vi pristajete da postupate u skladu sa ovde navedenim odredbama, koje s vremena na vreme mogu biti ažurirane i u takvom obliku postavljene na sajt www.elipsa.rs.

Korisnik je slobodan da vidi bilo koji deo sajta www.elipsa.rs za svoju ličnu i privatnu upotrebu. Elipsa zadržava pravo da promeni ovde navedene uslove korišćenja Vebsajta bez bilo kakvog obaveštenja. Pristup sajtu www.elipsa.rs posle takve promene smatraće se kao bezuslovno prihvatanje novih uslova.

Ukoliko ne želite da budete obavezani ovim odredbama, molimo Vas da ne koristite sajt.


ZAŠTITA PRIVATNOSTI KORISNIKA

U ime modne Kuće Elipsa obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni modne kuće Elipsa (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

 

ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.


x

newsletter

budite o svemu prvi obavešteni