korpa (0)
ukupno 0.00 RSD
Politika privatnosti


Politika privatnosti


Modna kuća Elipsa izuzetno ceni poverenje koje ste nam ukazali. Kao Vaš pouzdan partner tokom prethodnih više od 30 godina garantujemo Vam da ćemo čuvati privatnost podataka koje ste nam dostavili.


Podrazumevamo da ste time što koristite našu web aplikaciju prethodno pročitali i saglasili se sa opštim uslovima korišćenja i prodaje.


Na našem web sajtu svi naši korisnici mogu redovno pratiti eventualne promene opštih uslova korišćenja i prodaje te posledično način i namenu obrade prikupljenih ličnih podataka.
Naš sajt može sadržati linkove ka drugim sajtovima. Oni su postavljeni kao pogodnost korisnika i Modna kuća Elipsa ne kontroliše, niti je odgovorna za njihov izložen sadržaj i politiku zaštite privatnosti, te se odriče bilo kakve odgovornosti ukoliko takvi sajtovi imaju neodgovarajući sadržaj, sadrže viruse ili druge štetne materijale, vređaju ili narušavaju autorska prava.
Modna kuća Elipsa nije odgovorna za sadržaj informacija objavljenih od strane korisnika putem ličnih komentara ostavljenih u sekciji “blog” ili “vesti”. Zadržavamo pravo da uklonimo sve poruke koje sadrže materijal koji smatramo nepristojnim, neprimerenim ili na bilo koji drugi način neprihvatljivim. Ne smatramo se odgovornim niti smo u obavezi da pratimo komentare korisnika i samim tim odričemo odgovornost za sadržaj bilo kog saopštenja, bez obzira da li proizilazi ili ne iz zakona o autorskim pravima, kleveti, privatnosti ili drugog.


Pravo na informaciju

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja koje se tiču politike zaštite Vaše privatnosti ili toga kako se postupa sa Vašim privatnim podacima, možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: elipsaonline@elipsa.rs
U svakom trenutku možete nas zamoliti za upoznavanje sa Vašim ličnim podacima koje obrađujemo, možete tražiti njihovo ograničavanje, brisanje, ispravljanje ili prenos podataka.
Modna kuća Elipsa zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja u svako vreme, može promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta, kao i da može da vrši izmene i dopune svih uslova korišćenja.
Sve promene uslova našeg poslovanja, uključujući i opšte uslove poslovanja i obradu podataka o ličnosti objavićemo na našem web sajtu. Naši registrovani korisnici će imati dodatnu privilegiju pošto ćemo ih obavestiti slanjem odgovarajućeg obaveštenja na dostavljene elektronske adrese. Međutim, bez obzira na ove pogodnosti registrovanih korisnika molimo sve korisnike da redovno čitaju aktuelne opšte uslove poslovanja Modne kuće Elipsa te posledično i namenu i način obrade prikupljenih ličnih podataka u delu web sajta za to namenjenom. Svaki korisnik, bez obzira da li je registrovan ili ne, može ukoliko želi da se informiše o našoj politici privatnosti kao i o ostalim uslovima poslovanja i direktnim upitom na elektronsku adresu
elipsaonline@elipsa.rs ili pozivom na telefonski broj +381 60 40 68 661 u periodu od 08:00 - 16:00h svakog radnog dana.


Zaštita privatnosti podataka

Elipsa postupa sa ličnim podacima u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti o čemu se možete detaljnije informisati ovde nize, kao i na linku - Politika Privatnosti koji se nalazi na sajtu www.elipsa.rs.

Pristup sajtu www.elipsa.rs i njegovo pretraživanje je slobodno. Elipsa od vas ne zahteva da ostavite vaše lične podatke, osim ukoliko ne budete tražili pružanje određenih usluga ponuđenih na sajtu www.elipsa.rs.

Pristanak za ostavljanje ličnih podataka lica mlađih od 18 godina daju njihovi roditelji ili staratelji.

Prilikom korišćenja sajta www.elipsa.rs saglasni ste sa navdenim stavkama o upotrebi licnih podataka. Elipsa prikuplja vaše lične podatke u svrhu pružanja usluga, ponuđenih na sajtu www.elipsa.rs, kao što su: kupovina putem sajta www.elipsa.rs, praćenje porudžbina, e-marketing (slanje newsletter-a) i sl.

Elipsa se obavezuje da će u svakom konkretnom slučaju vaše lične podatke obrađivati savesno, pošteno, uz primenu odgovarajućih mera zaštite u cilju sprečavanja neovlašćenog obelodanjivanja i zloupotrebe vaših ličnih podataka, a u svemu u skladu sa ZZPL-om (zakonom o zaštiti podataka o ličnosti).

Vaši lični podaci će se obrađivati do opoziva vašeg pristanka, nakon čega će svi vaši podaci biti trajno uništeni/izbrisani.

U zavisnosti od svrhe prikupljanja i obrade podataka o ličnosti, Elipsa od vas može tražiti da ostavite sledeće podatke: ime, prezime, korisničko ime, e-mail adresu, kućnu adresu, grad, poštanski broj, državu i telefon.

U napred navedenim slučajevima Elipsa prikuplja i obrađuje vaše lične podatke isključivo na osnovu vašeg pristanka.

Pristanak za prikupljanje i obradu vaših ličnih podataka izražavate popunjavanjem posebno predviđenih formulara za usluge ponuđene na sajtu www.elipsa.rs i možete da ga opozovete u svako doba na način bliže opisan u narednoj rubrici.

Imate pravo da u bilo kom trenutku opozovete pristanak za obradu vaših ličnih podataka, Pristanak za prikupljanje i obradu vaših ličnih podataka možete da opozovete u svako doba na jedan od sledecih načina:

slanjem e-maila na adresu: elipsa.office@elipsa.rs

slanjem pisma na adresu: ZTKR Konfekcija Elipsa, Radnički bataljon 22, 36 000 Kraljevo

Ukoliko opozovete vaš pristanak za obradu podataka o ličnosti Elipsa je dužna da sve vaše podatke bez odlaganja trajno uništi, a najkasnije u roku od 15 dana od prijema opoziva.

Politika privatnosti se odnosi samo na korišćenje sajta: www.elipsa.rs, i važi samo za teritoriju Republike Srbije, a ne odnosi se na sajtove kojima se može pristupiti preko pomenutih sajtova i ne važi za teritorije drugih država.

Modna kuća Elipsa za potrebe efikasnog i sigurnog poslovanja sakuplja sledeće lične podatke: ime i prezime, adresu i mesto prebivališta, adresu elektronske pošte, kontakt telefonski broj, lozinku u šifriranom obliku te ostale podatke koje korisnik unese u obrasce na našem web sajtu www.elipsa.rs

Korisnik odgovara za tačnost unetih podataka. Navedeni podaci su nam neophodni kako bismo bili u mogućnosti da Vam isporučimo proizvode koje ste poručili u našoj online prodavnici, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu porudžbenice.

Takođe, podatke koristimo kako bi smo pružili podršku u slučaju da Vam je potrebna, u postupcima organizacija nagradnih igara, kao i u cilju unapređenja kvaliteta servisa i asortimana koji nudimo našim vernim kupcima.

Molimo Vas da nas obavestite o promeni bilo kog ličnog podatka koji se evidentira prilikom registracije.

U slučaju promene o kojoj nismo obavešteni nismo u mogućnosti da odgovaramo za bilo kakve nedostatke u pogledu efikasnosti realizacije Vaše narudžbenice, odnosno isporuke naših proizvoda.
Podaci koje ste nam dostavili prilikom posete i/ili registracije u našoj online prodavnici se čuvaju i obrađuju u skladu sa internim pravilima poslovanja i bezbednosti Modne kuće Elipsa, uz strogu kontrolu dostupnosti istih isključivo onim zaposlenima kojima su isti potrebni u cilju efikasnog obavljanja poslova.

Zaposleni Modne kuće Elipsa su u obavezi da poštuju poverljivost Vaših podataka.
Modna kuća Elipsa podatke koje ste nam poverili neće dostaviti neovlaštenim trećim osobama i sa njima će postupati u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti ličnih podataka.

Lične podatke možemo dostaviti trećim licima isključivo po zakonskoj dužnosti, ovlašćenim ustanovama, a u skladu sa važećom zakonskom regulativom Republike Srbije.



Prijava na e-novosti

Možete se prijaviti na naše e-novosti kojima Vas, do opoziva, obaveštavamo o: novostima u ponudi u našoj online prodavnici i maloprodajnim objektima, tekućim marketinškim aktivnostima, popustima za vernost-program lojalnosti, nagradnim igrama, posebnim događajima koje Modna kuća Elipsa organizuje, kao i o svim drugim aktuelnim događanjima vezanim za Modnu kuću Elipsa. Nakon popunjavanja obrasca, korisnik će na navedenu elektronsku adresu primiti poruku potvrde. Korisnik potvrđivanjem odgovarajućeg obrasca do opoziva ostaje prijavljen na e-novosti Modne kuće Elipsa (tzv. opt-in odobrenje). Bilo kada korisnik može pismeno ili klikom na dugme Odjava u e-novostima ili putem mobilnog aparata u formi sms-a zatražiti da operater ličnih podataka trajno ili privremeno prestane koristiti njegove lične podatke u cilju direktnog marketinga što će biti učinjeno u roku od 15 dana od dana prijema zahteva.

 

Registracija korisnika

Našu online prodavnicu možete koristiti kao „Registrovani korisnik“ ili kao „Gost“.

Registrovani korisnici u postupku registracije prosleđuju zahtevane podatke. Svaki registrovani korisnik dobije svoje korisničko ime i lozinku, koja je tajna i poznata isključivo korisniku. Potrebno je da korisnik garantuje da će svojim korisničkim imenom i lozinkom upravljati isključivo lično, odnosno osoba koju je on ovlastio. Svaki korisnik lično odgovara za sadržaj koji upisuje na naš web sajt. Konačni kupac u našoj online prodavnici je isključivo onaj registrovani korisnik, odnosno neregistrovani korisnik (gost) koji kupuje robu za sopstvene potrebe ili neprofitnu delatnost. U našoj online prodavnici kupac je isključivo fizička osoba. U slučaju da se korisnik registruje, Modna kuća Elipsa će upisane podatke o kupcu, do opoziva, koristiti za obradu korisnikove porudžbenice, pripremanje drugih relevantnih ponuda, kao i za marketinške analize koje će pomoći u poboljšanju naše prodajne ponude. Podaci mogu biti korišteni i za ponovljeni marketing. Firma Modna kuća Elipsa podatke čuva do opoziva ili odjave u skladu sa zakonskom regulativom Republike Srbije. Korisnik se može bilo kada pismeno odjaviti meilom poslati na elipsaonline@elipsa.rs ili klikom na dugme Brisanje računa. U slučaju da korisnik želi izbrisati korisnički račun, e-obaveštenje mora sadržati sledeće podatke: naslov poruke treba da bude Ukidanje korisničkog računa: u sadržaju poruke molimo navedite ime i prezime korisnika, adresa i elektronska adresa na koju se korisnik registrovao; poruka mora biti poslata sa elektronske adrese sa koje se korisnik prijavio kao registrovani član.

 

Kupovina kao GOST

U slučaju da korisnik želi da pretražuje sajt ili da obavi kupovinu nekog od raspoloživih proizvoda bez registracije, kao GOST, Modna kuća Elipsa će upisane podatke koristiti za obradu naručene porudžbenice. 

 

Kontaktni obrasci

Korisnik našeg web sajta može modnoj kući Elipsa postaviti specifična pitanja posredstvom kontaktnih obrazaca koji su na našem sajtu dostupni na više mesta ili alternativno putem elektronskih adresa. Podaci koje korisnik dostavi prilikom postavljanja željenih upita će biti korišćeni za rešavanje korisnikovih pitanja.


E-adrese navedene na web stranici nisu lične, već poslovne e-adrese modne kuće Elipsa. Znači, iste nisu vezane za jednu konkretnu fizičku osobu nego podatke dostavljene ovim putem mogu obrađivati različite osobe, a sve u cilju brzog i efikasnog rešavanja korisnikovog pitanja. Slanjem e-poruke posredstvom web obrasca ili na adrese navedene na tom web mestu korisnik se slaže sa opštim uslovima korišćenja naše online prodavnice koja se nalazi na adresi www.elipsa.rs


Povezanost sa društvenim mrežama

Klikom na ikonu neke od društvenih mreža (Facebook, Instagram, Youtube itd…) koje se nalaze na web stranici Modne kuće Elipsa, korisnik može jednostavno pristupiti našem profilu na željenim društvenim mrežama. Pored naših profila korisnik može da pristupi i objavama drugih profila na društvenim mrežama različitih sadržaja povezanih sa Modnom kućom Elipsa.
Klikom na neku od ponuđenih ikona društvena mreža će omogućiti korisniku efikasno i brzo relevantne informacije, a sve u skladu sa korisnikovim web aktivnostima i izabranim preferencama.


Sigurnost plaćanja 

Modna kuća Elipsa za prenos svih ličnih podataka naših korisnika koristi tehnologiju SSL, koja vodi računa o kodiranju svih informacija poslatih porudžbenicom. U slučaju da izaberete plaćanje platnom karticom podaci o platnoj kartici koje korisnik unese u kodiranom se obliku prenose iz korisnikovog kompjutera neposredno u autorizacioni server banke.


Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.


Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, tako da se kompletan proces naplate obavlja na internet stranicama banke.


Provera podataka vrši se direktno između kupca i banke Banca Intesa ad Beograd. Podaci o platnoj kartici nisu ni u jednom trenutku tokom transakcije dostupni našem sistemu.


Plaćanje svih porudžbenica u Republici Srbiji se vrši u dinarima (RSD). Ukoliko se korisnik opredeli za plaćanje platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, iznos transakcije u dinarima biće konvertovan u settlement valutu Banke (EUR) prema kursu Narodne Banke Srbije. Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos će se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica. Cena navedena na sajtu u dinarima je fiksna, međutim zbog navedenih konverzija moguće je da dođe do odstupanja od iste kada istu prevedete u lokalne valute izdavalaca bankarskih kartica ili kada uporedite eursku cenu na našem sajtu sa cenom u eurima koja je primenjena u postupku naplate tj. konverzije eura u dinare.


Operater ličnih podataka 

Operater svih ličnih podataka je ZTKR Konfekcija Elipsa, Radnički bataljon 22, 36 000 Kraljevo.

Eventualna pitanja o privatnosti i obradi ličnih podataka možete postaviti na elektronsku adresu: elipsaonline@elipsa.rs ili nas pozvati telefonom na broj +381 60 40 68 661 u periodu od 08:00 - 16:00h svakog radnog dana. 

x

newsletter

budite o svemu prvi obavešteni

ne prikazuj više