DEBUG HELPER: you are in the view: index/uslovi

USLOVI KORIŠĆENJA I KUPOVINE


OPŠTE ODREDBE

Poštovani korisnici,

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove odredbe u kojima su navedeni uslovi koji regulišu pristup i korišćenje usluga na internet stranicama www.elipsa.rs (u daljem tekstu zajedno označene kao: Vebsajt).

Vebsajt je postavila i njime upravlja:

ZTKR Konfekcija Elipsa Kraljevo

Radnički bataljon 22

36000 Kraljevo

036 373-765

PIB _101258096

(u daljem tekstu: Elipsa) i koristi se za predstavljanje Elipsinih aktivnosti i proizvoda, kao i za pružanje usluga njegovim korisnicima. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili primedbu vezano za korišćenje Vebsajta molimo vas kontaktirajte nas na sledeću adresu:

ZTKR Konfekcija Elipsa Kraljevo

Radnički bataljon 22

36000 Kraljevo

ili na e-mail adresu:

elipsa.office@elipsa.rs

Pristupanjem Vebsajtu ili njegovim korišćenjem Vi pristajete da postupate u skladu sa ovde navedenim odredbama, koje s vremena na vreme mogu biti ažurirane i u takvom obliku postavljene na Vebsajt.

Korisnik je slobodan da vidi bilo koji deo Vebsajta za svoju ličnu i privatnu upotrebu. Elipsa zadržava pravo da promeni ovde navedene uslove korišćenja Vebsajta bez bilo kakvog obaveštenja. Pristup Vebsajtu posle takve promene smatraće se kao bezuslovno prihvatanje novih uslova.

Ukoliko ne želite da budete obavezani ovim odredbama, molimo Vas da ne koristite Vebsajt.


NARUČIVANJE / KUPOVINA PROIZVODA

Na osnovu odredbe člana 13 i člana 27 Zakona o zaštiti potrošača (Sl. Glasnik RS 65/2014) ZTKR Konfekcija Elipsa svoje potrošače koji robu kupuju preko interneta obaveštava:

Proizvode putem sajta www.elipsa.rs možete naručiti putem telefona ili e-maila, na dva načina: pouzećem ili dostavom željenog proizvoda u vama najbliži Elipsin maloprodajni objekat.

Naručivanje putem sajta www.elipsa.rs je jednostavno, a čak i ako nešto pogrešite spremni smo da vam pomognemo u svakoj situaciji.

KUPOVINA POUZEĆEM - Kao i u klasičnoj prodavnici, prvo je potrebno da na sajtu odaberete proizvode koje želite da naručite. Zatim izaberite link "kontakt", i bićete automatski usmereni na e-mail formu gde ćete uneti svoju e-mail adresu i ostale tražene podatke, izvršiti upit u vezi proizvoda koji želite da kupite i naručiti željeni proizvod, prateći korake na vebsajtu i uputstva koja ćete od nas dobijati e-mailom. Klikom na link koji ćete dobiti na vaš e-mail potvrdjujete kupovinu,i dobićete potvrdu na vaš mejl, sa svim podacima o vašoj narudžbini. Kod kupovine pouzećem ćete kupljeni proizvod dobiti na vašu adresu, posredstvom kurirske službe, na način bliže opisan dalje u tekstu. Plaćanje se vrši isključivo gotovinski, na ruke kuriru isporučiocu. Uz kupljenu robu ćete dobiti i fiskalni račun sa iznosom vase kupovine.

KUPOVINA U MALOPRODAJNOM OBJEKTU - Kao i u klasičnoj prodavnici, prvo je potrebno da na sajtu odaberete proizvode koje želite da naručite. Zatim izaberite link "kontakt", i bićete automatski usmereni na e-mail formu gde ćete uneti svoju e-mail adresu i ostale tražene podatke, izvršti upit u vezi proizvoda koji želite da kupite i naručiti željeni proizvod. Ukoliko želite da željeni proizvod preuzmete u jednoj od Elipsinih prodavnica, Elipsa će vas u najkraćem mogućem roku obavestiti u kom roku i u kom vama najblizem maloprodajnom Elipsinom objektu mozete preuzeti zeljeni proizvod. Nakon dobijanja tog e-maila neophodno je da potvrdite svoju narudžbinu odgovorom na e-mail.

Nakon obavljene narudžbine (kao što je u prethodnom delu detaljno opisano), dobićete na svoj e-mail obaveštenje u kome stoje svi podaci o narudžbenici. Međutim, ukoliko iz nekog razloga isporuka naručene robe ne bude moguća, Elipsa je dužna da Vas bez odlaganja o tome obavesti. Trudimo se da artikle koji su ponuđeni na sajtu imamo dovoljno na stanju u svim veličinama, ali zbog dinamičnosti tržišta i broja maloprodajnih / franšiznih objekata u Srbiji postoji mogućnost da u određenim slučajevima poručeni proizvod više ne bude raspoloživ u našem magacinu u traženoj veličini. Ova napomena se prvenstveno odnosi na modele koji su duže vreme u prodaji.

Ukoliko se dogodi ovakav slučaj naša prodajna služba će Vas o tome obavestiti e-mailom i ponuditi vam alternativu.


NAČINI PLAĆANJA

Sva plaćanja se vrše u dinarima (RSD). Cene navedene na sajtu su informativnog karaktera i moguće je da dodje do odstupanja od istih, kao i da se cene u maloprodajnim objektima donekle razlikuju od onih navedenih na Vebsajtu.

Proizvode koje želite da kupite putem sajta www.elipsa.rs i koje ste poručili putem telefona ili putem naručivanja e-mailom možete platiti:

Pouzećem, gotovinski, platnim karticama, čekovima gradjana, kreditnim karticama ili putem administrativne zabrane, na sledeće načine:

Plaćanje pouzećem: plaćanje pozećem vrši se gotovinski na ruke kuriru isporučiocu kupljenog proizvoda.

Plaćanje gotovinski: podrazumeva plaćanje iznosa sa fiskalnog računa u gotovinskom iznosu prilikom preuzimanja robe u maloprodajnom objektu.

Plaćanje platnim karticama: ukoliko posedujete sledeće platne kartice: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO možete izabrati ovaj način plaćanja, u bilo kom Elipsinom maloprodajnom objektu.

Plaćanje čekovima gradjana: plaćanje čekovima gradjana možete izvrsiti na 4 mesečne rate u bilo kom Elipsinom maloprodajnom objektu.

Plaćanje kreditnim karticama: Elipsa prihvata kreditne kartice banke Intesa VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS putem kojih je mogućno plaćanje na 3 mesečne rate u Elipsinim maloprodajnim objektima u sledećim gradovima: Beograd, Novi Sad, Užice, Čačak, Niš i Kraljevo.

Plaćanje putem administrativne zabrane:

Roba se ovim putem prodaje pod sledećim uslovima:

 • za kupovine preko 6000 dinara odobrava se kupovina na 3 rate
 • za kupovine preko 9000 dinara odobrava se kupovina na 6 rata

Kupac mora da ispunjava sledeće uslove:

 • da je zaposlen na neodređeno vreme
 • da firma u kojoj radi isplaćuje redovno zarade u skladu sa Zakonom o radu
 • da firma u kojoj radi u zadnjih 365 dana nije imala blokiran tekući račun duže od 10 dana
 • da prosečan iznos primanja u poslednja 3 meseca umanjen za obustave bude najmanje dvostruko veći od iznosa kupovine
 • da Administrativna zabrana overena od strane preduzeća ne bude starija od 3 dana
 • da doneta Administrativna zabrana sadrže sve potrebne podatke

Da bi kupac kupio robu na rate potrebno je da izvrši sledeće korake:

   Preuzeti ovde obrazac Administrativna zabrana
   Odštampati obrazac Administrativna zabrana u 3 primerka
   Odštampanu dokumentaciju dati na popunjavanje i overu u nadležnoj službi u preduzeću u kojoj je kupac zaposlen
   Popunjenu i overenu dokumentaciju zajedno sa fotokopijom lične karte doneti u maloprodajni objekat
   Nakon odabira robe prodavac popunjava Ugovor o prodaji robe sa obročnom otplatom cene i po potpisivanju jedan primerak ugovora ostavlja kupcu, nakon čega kupac može da preuzme robu.

Prilikom uplate rata, bez obzira da li je vrši preduzeće ili kupac obavezno u pozivu na broj upisati broj ugovora.


TROŠKOVI DOSTAVE

Troškovi dostave iznose fiksno 216,00 dinara po cenovniku kurirske sluzbe (Royal Express). To takođe možete videti i u detaljnom prikazu Vaše narudžbenice koji ćete dobiti na vašu e-mail adresu, u kom su obračunti ovi troškovi. Naručivanjem putem e-maila dajete svoju izričitu saglasnost za plaćanje troškova dostave. Za kupovine čiji je iznos veći od 8000 dinara, troškove dostave snosi Elipsa.


VREME DOSTAVE POŠILJKE

Od trenutka evidentiranja Vaše uplate, odnosno od dana prijema narudžbenice na e-mail potrebno je najmanje 2, a najviše 5 radnih dana da Vaša pošiljka bude uručena. U to vreme spada priprema Vaše pošiljke + broj dana koliko je potrebno kurirskoj službi da uruči proizvod.

Isporuka robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije, osim na teritoriji AP Kosovo i Metohija.


PREUZIMANJE POŠILJKE

Vaša pošiljka će Vam biti dostavljena putem kurira na adresu koju ste naveli za isporuku, i to u periodu između 8h - 16 h. Iz tog razloga Vas molimo da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke, potrebno je da vizuelno pregledate paket kako bi se uverili da ne postoje neka vidna oštećenja.

Ukoliko je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, potrebno je da odbijte prijem pošiljke i da nas odmah obavestite o tome.

Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja možete slobodno preuzeti pošiljku i potpisati kuriru dostavnicu i platiti robu ukoliko ste kao način plaćanja odabrali plaćanje pouzećem.

Dužnost kurira je da pokuša da svaku pošiljku uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da Vas kurir pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudzbine i ugovori novi termin isporuke, ukoliko Vas ne zatekne na adresi koju ste naveli za isporuku. Ukoliko ni tada ne bude mogla da se izvrši isporuka, pošiljka se vraća nama. Po prijemu pošiljke, naša je obaveza da Vas kontaktiramo kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovorili o ponovnom slanju.


ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Sadržaji na Vebsajtu potiču iz različitih izvora i iz tih razloga oni mogu sadržati tehničke nepreciznosti ili štamparske greške. Elipsa ulaže napore da podaci na Vebsajtu budu tačni i precizni ali ne garantuje za njihovu tačnost. Elipsa ne preuzima bilo kakvu odgovornost za bilo kakve greške ili nepravilnosti na Vebsajtu. Vebsajt može sadržati linkove putem kojih možete pristupiti na druge vebsajtove. Elipsa nema nikakvu kontrolu sadržaja na vebsajtovima kojima se može pristupiti putem Vebsajta i ne može biti odgovorna za bilo kakvu štetu ili gubitak koju korisnik pretrpi njihovim korišćenjem. Elipsa ne preuzima bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu štetu koju korisnici ili treća lica pretrpe pristupom i pretragom Vebsajta. Elipsa se ni u kom slučaju neće smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu koju korisnik pretrpi zbog nemogućnosti da se izvrši bilo koja usluga koju nudi Vebsajt ili nemogućnosti da primi bilo kakve informacije.

Elipsa može u svakom trenutku prekinuti pristup Vebsajtu zbog njegovog održavanja, obezbeđenja ili bilo kog drugog tehničkog razloga i iz navedenih razloga neće biti odgovorna za bilo kakvu štetu koju pretrpi korisnik, a koja je nastala zbog prekida pružanja usluga na Vebsajtu. Elipsa takođe može zabraniti pristup korisniku ako oceni da način njegovog korišćenja Vebsajta suprotan ovim odredbama, važećim zakonima ili se njegovim postupanjem povređuju bilo koja prava Elipse ili trećih lica.

Ove odredbe ni na koji način ne isključuju prava korisnika koja su utvrđena zakonom.


POLITIKA PRIVATNOSTI

Elipsa postupa sa ličnim podacima u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti o čemu se možete detaljnije informisati ovde nize, kao i na linku - Politika Privatnosti koji se nalazi na Vebsajtu.

Pristup Vebsajtu i njegovo pretraživanje je slobodno. Elipsa od vas ne zahteva da ostavite vaše lične podatke, osim ukoliko ne budete tražili pružanje određenih usluga ponuđenih na Vebsajtu.

Pristanak za ostavljanje ličnih podataka lica mlađih od 18 godina daju njihovi roditelji ili staratelji.

Prilikom korišćenja Vebsajta saglasni ste sa navdenim stavkama o upotrebi licnih podataka. Elipsa prikuplja vaše lične podatke u svrhu pružanja usluga, ponuđenih na Vebsajtu, kao što su: kupovina putem Vebsajta, praćenje porudžbina, e-marketing (slanje newsletter-a) i sl.

Elipsa se obavezuje da će u svakom konkretnom slučaju vaše lične podatke obrađivati savesno, pošteno, uz primenu odgovarajućih mera zaštite u cilju sprečavanja neovlašćenog obelodanjivanja i zloupotrebe vaših ličnih podataka, a u svemu u skladu sa ZZPL-om (zakonom o zaštiti podataka o ličnosti).

Vaši lični podaci će se obrađivati do opoziva vašeg pristanka, nakon čega će svi vaši podaci biti trajno uništeni/izbrisani.

U zavisnosti od svrhe prikupljanja i obrade podataka o ličnosti, Elipsa od vas može tražiti da ostavite sledeće podatke: ime, prezime, korisničko ime, e-mail adresu, kućnu adresu, grad, poštanski broj, državu i telefon.

U napred navedenim slučajevima Elipsa prikuplja i obrađuje vaše lične podatke isključivo na osnovu vašeg pristanka.

Pristanak za prikupljanje i obradu vaših ličnih podataka izražavate popunjavanjem posebno predviđenih formulara za usluge ponuđene na Vebsajtu i možete da ga opozovete u svako doba na način bliže opisan u narednoj rubrici.

Imate pravo da u bilo kom trenutku opozovete pristanak za obradu vaših ličnih podataka, Pristanak za prikupljanje i obradu vaših ličnih podataka možete da opozovete u svako doba na jedan od sledecih načina:

 • slanjem e-maila na adresu: elipsa.office@elipsa.rs
 • slanjem pisma na adresu: ZTKR Konfekcija Elipsa, Radnički bataljon 22, 36 000 Kraljevo

Ukoliko opozovete vaš pristanak za obradu podataka o ličnosti Elipsa je dužna da sve vaše podatke bez odlaganja trajno uništi, a najkasnije u roku od 15 dana od prijema opoziva.

Politika privatnosti se odnosi samo na korišćenje vebsajta: www.elipsa.rs, i važi samo za teritoriju Republike Srbije, a ne odnosi se na vebsajtove kojima se može pristupiti preko pomenutih vebsajtova i ne važi za teritorije drugih država.


ZAŠTIĆENI ZNAKOVI I AUTORSKA PRAVA

Korisnici treba da imaju na umu da je sve što vide na Vebsajtu zaštićeno i da ne sme da se koristi osim u skladu sa ovim odredbama.

Elipsa je zaštićeno ime, i sve ilustracije, fotografije, grafizmi i slike koje se nalaze na Vebsajtu spadaju u vlasništvo Elipse ili trećih lica koja su Elipsi dala licencu ili pravo za njihovo korišćenje. Nije dozvoljena bilo kakva potpuna ili delimična reprodukcija, distribucija ili izmena navedenog sadržaja sa Vebsajta i svako postupanje suprotno navedenom predstavlja kršenje zakona.


KUPOVINA PROIZVODA – UGOVORNE STRANE

Prezentacija naše robe na sajtu www.elipsa.rs predstavlja poziv da uputite narudžbenicu za kupovinu robe. Potvrdom vase kupovine putem e-maila Vi ste izdali obavezujući nalog za kupovinu i obavezani ste da izvršite plaćanje. Posle navedenog, u najkraćem mogućem roku narudžbenica će biti kreirana i odmah će Vam biti poslat e-mail koji sadrži sve elemente vaše narudžbenice. Sve cene su iskazane u dinarima sa uključenim PDV-om. Elipsa zadržava pravo izmene cena, ako nije drugačije navedeno (u slučaju akcija i specijalnih popusta). Cene važe u trenutku kreiranja porudžbine i imaju dejstvo i validnost i za naredni period. Navedene cene važe samo za kupovinu u Internet prodavnici i mogu da se razlikuju od cena u maloprodajnim objektima Elipse. Stupanjem u ugovorni odnos sa Elipsom ostvarujete sva potrošačka prava predviđena Zakonom o zaštiti potrošača.

Elipsa je dužna da u roku od 30 dana od dana zaključenja ugovora izvrši isporuku robe, osim ako nije nešto drugo ugovoreno.


PRIMENLJIVO PRAVO

Sadržaji na Vebsajtu kao i prava i obaveze nastale po osnovu kupovine proizvoda putem Vebsajta regulišu se Zakonom o elektronskoj trgovini Republike Srbije, kao i drugim zakonima Republike Srbije u delovima koji nisu time regulisani.


PRAVILNIK O POSTUPKU I NAČINU IZJAVLJIVANJA I REŠAVANJA REKLAMACIJA

Saglasno Zakonu obaveštavamo Vas da reklamacije na robu kupljenu putem sajta www.elipsa.rs možete izjaviti elektronskim putem na e-mail adresu elipsa.office@elipsa.rs, ili poštom na adresu Elipse. Takođe, dužni ste da dostavite robu na koju se reklamacija odnosi, kao i račun na uvid ili drugi dokaz o kupovini te robe (kopija računa, slip i sl.). Prilikom dostavljanja robe dužni ste da dostavite proizvod u originalnoj ambalaži.

Po prijemu reklamacije izdaćemo Vam pisanu potvrdu ili ćemo Vas elektronskim putem obavestiti da potvrđujemo da smo primili Vašu reklamaciju. Najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovorićemo Vam na izjavljenu reklamaciju. Odgovor će sadržati odluku da li prihvatamo reklamaciju, izjašnjenje o Vašem zahtevu i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije koji ne može biti duži od 15 dana od dana prijema reklamacije. Ukoliko iz objektivnih razloga nismo u mogućnosti da udovoljimo Vašem zahtevu u roku koji je dogovoren, dužni smo da Vas o produžavanju roka za rešavanje reklamacije obavestimo i navedemo rok u kojem ćemo je rešiti, kao i da dobijemo Vašu saglasnost.

Obrazac za reklamaciju možete preuzeti ovde


PRAVO NA ODUSTANAK OD UGOVORA/KUPOVINE

Potrošač ima pravo do odustane od ugovora o kupovini robe kojim je kupio robu putem sajta www.elipsa.rs bez navođenja razloga zbog kojih odustaje od ugovora i to u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u državinu potrošača, odnosno u državinu trećeg lica koje je potrošač odredio.

Ukoliko želite da odustanete od ugovora o kupovini robe koji je zaključen putem sajta www.elipsa.rs, to možete učiniti na sledeće načine:

 • slanjem obrasca o jednostranom raskidu ugovora elektronski na e-mail adresu elipsa.office@elipsa.rs ili poštom na adresu Elipse – obrazac možete preuzeti ovde
 • na drugi nedvosmislen način.

Ukoliko obrazac o jednostranom raskidu ugovora pošaljete elektronski na e-mail adresu Elipsa će Vas bez odlaganja pismenim putem obavestiti o prijemu obrasca.

Izjava o odustajanju od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata Elipsi i smatra se blagovremenom ako je poslata u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u Vašu državinu, odnosno u državinu trećeg lica kojeg ste odredili. Istekom navedenog roka gubite pravo na odustajanje od ugovora.

U slučaju zamene, troškove slanja proizvoda koji se menja snosite vi, dok troškove slanja novog proizvoda snosi Elipsa.

U slučaju da odustanete od ugovora Vi snosite troškove vraćanja robe i dužni ste da u roku od 14 dana od dana odustajanja od ugovora pošaljete Elipsi kupljenu robu sa fiskalnim računom ili drugim dokazom o kupovini te robe (kopija računa, slip i sl.).

Elipsa je dužna da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio za robu, uključujući i troškove isporuke, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac o jednostranom raskidu ugovora s tim da Elipsa može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok ne dostavite dokaz da ste Elipsi poslali robu, u zavisnosti od toga šta nastupa prvo, osim u slučaju kada je Elipsa ponudila da sama preuzme robu.

Kupovinom proizvoda dajete izričitu saglasnost da se povraćaj uplate izvrši na Vaš tekući račun.

Pratite nas:

NEWSLETTER - BUDITE O SVEMU PRVI OBAVEŠTENI
Copyright © 2016 ELIPSA – Sva prava zadržana
Powered by |